Menu
Nieuws

Bescherm je badkledij!

Iedereen heeft wel die ene bikini die iets vaker dan de rest in de reiskoffer belandt. Chloor, zon en zeezout kunnen een schadelijk effect hebben als je na een zwempartij niet meteen actie onderneemt.

1. Goed spoelen, niet te hard uitwringen

Zo maak je direct komaf met boosdoeners zoals chloor, zand of zonnecrème en vermijd je plekken of slijtage. Daarom is een douche na een zwempartij altijd aan te raden!

2. Gebruik een waszakje, zeker geen wasverzachter

Kies voor een fijnwasprogramma en gebruik zeker geen wasverzachter: die tast namelijk de rekbaarheid van je kledingstuk aan. 

De veiligste manier is nog steeds met de hand. Laat ze een kwartiertje weken in koud water met één lepel Soak. Het vuil en de geurtjes worden door het water geabsorbeerd waardoor spoelen achteraf niet nodig is.

3. Flat dry

Je bikini vindt de hitte van een droogkast maar niks: je laat ze dus best natuurlijk drogen. Niet in de zon, want zo bleekt de kleur sneller af. Wel in openlucht en op een plat oppervlak. 

Soak is verkrijgbaar in flacons van 375 ml (ca. 75 wasbeurten) en een kleiner travel formaat van 90 ml (ca. 18 wasbeurten).